fbpx

Camera

Wat is een Camera?

De camera is het oog van de kijker

Een camera is een oog-imiterend stuk complexe techniek. Het is een apparaat dat invallend lichtsignaal omzet naar een chemische blauwdruk of een elektronisch signaal. Waar vroeger op film werd gedraaid wordt er tegenwoordig veelal gebruik gemaakt van digitale video.

Een beeld ontstaat doordat er licht door een lens valt op een lichtgevoelige chip. Wanneer dit 25 keer per seconde gebeurd neemt ons oog dit vloeiend waar en ontstaat er film. 

Beeld heeft dus alles met licht te maken. Dit geldt ook voor het menselijk oog. Als er teveel licht binnenkomt wordt je verblind, als er te weinig licht binnenkomt zie je niks. Zo werkt het ook met een camera. De hoeveelheid licht die binnenkomt in je camera kan je regelen door het diafragma, shutterspeed en ISO aan te passen. Lampen plaatsen of lichtbronnen afschermen is natuurlijk ook een optie.

Wanneer je besluit te filmen hoef je tegenwoordig niet perse voor een videocamera te kiezen. De spiegelreflexcamera’s of systeemcamera’s zijn van alle opties voorzien.

Camera

sirius vision

Wij zijn visuele verhalenvertellers. Dit doen wij met veel passie en overtuiging. Benieuwd naar ons verhaal?

our way of work

Van begin tot eind optimaal gefocust en betrokken. Samen maken we van ieder project een groot succes. Hoe we dit doen?

video formats

Er zijn vele soorten video die voorzien in een bepaalde behoefte en in een bepaalde fase van de Customer Journey.