fbpx

sirius vision film productions

What we do

who we are

Sirius Vision

how we do it

our work

Videocontent wordt steeds belangrijker. Het zou dan ook zeker deel uit moeten maken van jouw marketingstrategie. Het liefst als centraal punt. Maar wat is videomarketing eigenlijk? Hoe pas je dit toe en waar moet een effectieve video strategie aan voldoen? In dit artikel lees je precies waarom video niet mag ontbreken binnen jouw marketingstrategie.

Wat is marketing?

Om videocontent succesvol toe te kunnen passen binnen jouw marketingstrategie, moet je begrijpen wat marketing precies inhoudt. Marketing betekent niets meer dan vermarkten of verkopen. Dat kan een product zijn, maar bijvoorbeeld ook een dienst of service. Marketing is dus iets wat een bedrijf doet om de verkoop te bevorderen.

Bijvoorbeeld door het versturen van nieuwsbrieven en flyers, maar ook door het online verspreiden van content. In de vorm van een blogpost (tekstuele content) of met afbeeldingen en video’s. Dit wordt ook wel visuele content genoemd. Content is key. Maar hoe zit dat met video?

Wat maakt videomarketing zo belangrijk?

Hoewel een foto meer zegt dan duizend woorden, winnen ze het niet van videocontent. Video’s vormen namelijk hét ideale en meest effectieve communicatiemiddel. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat we informatie welke wordt verspreid middels bewegende beelden sneller en langer onthouden. Goede videomarketing prikkelt de zintuigen.

Dat geldt niet alleen voor onze ogen, maar ook voor ons gehoor. Denk maar eens aan geluidseffecten, gesproken teksten of begeleidende muziek. Een goede video weet de doelgroep te raken en emotioneren. Deze emotie zorgt voor meer betrokkenheid.

Videostrategie: optimaal en doeltreffend communiceren met jouw doelgroep

Bij marketing draait het dus om communicatie. Niet alleen met de kopende doelgroep, maar ook met jouw personeel of leveranciers. Video zou dus zeker een vast onderdeel moeten zijn van jouw marketingstrategie. Want deze vorm van content is het meest effectief.

Net zoals dat bij marketing het geval is, heeft ook videocontent een strategie nodig. Dat betekent het creëren van waardevolle visuele content die de doelgroep op de juiste manier prikkelt. Een productvideo verspreiden via social media kanalen of websites is gewoonweg niet voldoende. Je wilt immers niet het risico lopen dat klanten overstappen naar de concurrent. Effectieve videomarketing heeft onderzoek nodig. Wat zijn de interesses van jouw doelgroep en welke boodschap wil je verspreiden?

5 redenen waarom video onderdeel moet uitmaken van jouw marketing 

Postproductie

Video een centraal punt geven binnen jouw marketingstrategie verhoogt jouw ROI (Return of Investment). Uit onderzoek onder online marketeers is zelfs gebleken dat ze na het inzetten van video ruim  85% meer websiteverkeer ontvangen. Bijna 80% van de ondervraagde marketing specialisten zegt meer omzet te maken dankzij een goede videostrategie. Daarnaast vindt bijna 95% dat een gecommuniceerd product of dienst beter wordt begrepen door de doelgroep. Alle redenen om te starten met videomarketing dus. Nog niet helemaal overtuigd? Dit zijn de 5 belangrijkste voordelen van videomarketing:

1. Emotie oproepen bij de doelgroep

Door video onderdeel te laten uitmaken van jouw marketingstrategie, roep je de juiste emotie op bij de doelgroep. Mede omdat videocontent de zintuigen prikkelt. Dat kan met een online commercial of bedrijfsvideo, maar ook met een how-to video. Bijvoorbeeld als je complexe informatie op een heldere en begrijpelijke manier wilt communiceren.

2. Video zorgt voor interactie en betrokkenheid

Of je een video nu deelt via de socials of op jouw website plaatst. Een visueel aantrekkelijke video vraagt om interactie. Dat kan een reactie zijn, maar natuurlijk ook een deelactie. Korte video’s op platformen zoals Facebook of Instagram kunnen makkelijk worden gedeeld. Dat betekent niet alleen meer bereik en naamsbekendheid, maar ook betrokkenheid.

3. Meetbare resultaten

Binnen de wereld van marketing draait het ook om meetbare resultaten. Je wilt immers weten waar jouw doelgroep zich bevindt, wat ze interesseert en welke acties volgen na het bekijken van deze visuele content. Bijvoorbeeld een websitebezoek of een aanvraag. Net zoals dit bij andere content het geval is, zijn ook video’s uitstekend meetbaar. Mede omdat je precies kunt meten hoe lang de video door iemand wordt bekeken. Dat betekent ook dat je weet hoeveel én welke informatie de persoon heeft gezien.

4. Verbeterde online vindbaarheid

Videomarketing lijkt geboren voor de zoekmachines. Zeker wanneer je gebruik maakt van een goede videostrategie. Door video centraal te stellen binnen jouw marketingactiviteiten, profiteer je van een verbeterde vindbaarheid binnen de zoekmachines. Dat geldt voor Google, maar natuurlijk ook in s’ werelds grootste video zoekmachine YouTube.

5. Mobiel vriendelijke content

Grote kans dat ruim 90% van jouw doelgroep gebruik maakt van een mobiel apparaat. Bijvoorbeeld een smartphone of een tablet. Videocontent is heel geschikt voor een goede mobiele weergave. Daarnaast wordt de content snel en makkelijk gedeeld via allerlei applicaties. Zoals social media kanalen, maar ook via e-mail of WhatsApp.

Videomarketing? Sirius Vision voorziet je van een on-point strategie

Sirius Vision is gespecialiseerd in video, videomarketing en videostrategie. Natuurlijk voorzien we je graag van de hulp die je hierbij nodig hebt. Samen bepalen we een doeltreffende strategie die werkt. Uiteraard op basis van grondige analyses en onderzoek.

Wil jij jouw boodschap duidelijk overbrengen naar waar jouw doelgroep zich bevindt én waar hun interesses liggen? Wil je video onderdeel laten uitmaken van jouw marketing en wil je niets aan het toeval overlaten als het aankomt op strategie? Neem dan vandaag nog contact met ons op. We informeren je graag over de mogelijkheden.