fbpx

Preproductie

Wat is Preproductie?

Een goede voorbereiding is het halve werk

De preproductie is al het werk dat gedaan wordt voor er ook maar iets gefilmd wordt. De preproductie start op het moment dat men met een idee aan de slag gaat. Dit kan zijn als een opdrachtgever een productiehuis inschakelt of wanneer een producent zijn eigen ideeën uitzet en gaat vermarkten. Een goede voorbereiding is zeer belangrijk. Het zorgt namelijk voor rust en een soepel verloop van de productie. Tijdens de productieperiode zijn meerdere crewleden aanwezig, is de cast aanwezig en zijn zijn er dure gehuurde apparatuur aanwezig. Alle reden dus om efficiënt en effectief te draaien.

Zomaar wat preproductie taken

Er is een idee, hoe nu verder. Het idee voor een film wordt verder uitgewerkt. Dit gebeurd aan de hand van een conceptuitwerking. Dit concept wordt steeds gedetailleerder. Van synopsis naar treatment en van definitief script tot shootingscript. Alles wordt uitgedacht. 

Wanneer het script definitief is wordt een breakdown gemaakt. Het scenario wordt geanalyseerd op organisatorische , productionele en financiële aspecten. Hierin wordt duidelijk waar er gefilmd moet worden, welke acteurs en figuranten er bij welke scène nodig zijn, wordt de continuïteit gewaarborgd en worden benodigde rekwisieten vermeld.

Al deze aspecten moeten vervolgens voorbereid worden. De locatiescout gaat op zoek naar de locaties. Het artdepartment zorgt voor de aankleding van de acteurs en de set. De D.O.P. zorgt voor alle benodigde camera apparatuur. De Gaffer verzorgt de belichting. De regisseur beoordeeld de cast en de productieleider zorgt voor de shotlist, storyboard, draaiboek en callsheet.

Alle zaken worden nagelopen en wanneer alles geregeld is kan het filmen beginnen.

Preproductie

sirius vision

Wij zijn visuele verhalenvertellers. Dit doen wij met veel passie en overtuiging. Benieuwd naar ons verhaal?

our way of work

Van begin tot eind optimaal gefocust en betrokken. Samen maken we van ieder project een groot succes. Hoe we dit doen?

video formats

Er zijn vele soorten video die voorzien in een bepaalde behoefte en in een bepaalde fase van de Customer Journey.