fbpx

Prijzen

Slimme ondernemers investeren in videomarketing. Met social media video’s bereik je nieuwe doelgroepen, met online commercials vergroot je je naamsbekendheid en met bedrijfsfilms boor je interessante contacten aan. Dat je de kosten hiervoor terug gaat verdienen, is een feit. Maar aan wat voor prijzen moet je denken bij videoproducties?

Je zag hem al aankomen: het hangt ervan af. Op deze pagina ontdek je welke factoren de prijs van een professionele videoproductie beïnvloeden. Maar we durven ook best concreet te zijn: onderaan deze pagina vind je enkele prijsvoorbeelden.

Z

storytelling

Z

merkbekendheid

Z

van idee naar film

Z

videomarketing

Wat de prijs van een video bepaalt

De prijs van een videoproductie begint bij € 750 en kan zo hoog oplopen als je zelf wilt. Voor ons is € 750 echter niet reëel; wij willen namelijk een minimum kwaliteit aanbieden en een goed resultaat garanderen. Als we uitgaan van een videoproductie met een goede preproductie, productie en postproductie, dan moet je rekening houden met een startprijs vanaf circa € 2.000.

Drie factoren bepalen voor een groot deel de prijzen van videoproducties:

 • tijd
 • team
 • materiaal

Hoeveel tijd kost een videoproductie?

Uiteraard heeft het totaal aantal werkdagen een impact op de prijs. De prijs voor één dag filmen start rond de € 600 maar houd maar rekening met zeker € 1.000 omdat er bij de meeste producties een cameraman en een producer aanwezig moeten zijn. Twee filmdagen verdubbelt die prijs. Het aantal filmdagen ligt aan de complexiteit. Komt er lastig acteerwerk kijken bij een shot, dan duurt dit langer dan een eenvoudig shot. En speelt de film zich op meerdere locaties af, dan is er ook reistijd om rekening mee te houden.

Hoe complexer de productie, des te meer preproductie er nodig is: een creatief concept maken, acteurs casten, vergunningen aanvragen, enzovoort. Neem je deze taken uit handen door bijvoorbeeld zelf het script te schrijven, zelf de acteurs (eigen personeel) en de locatie (eigen kantoor) te regelen, dan scheelt dit in de prijs.

Na de draaiperiode hebben we nog geen film. De editors gaan aan de slag en die kunnen oneindig veel toevoegen aan de video. Allereerst lassen zij de beste shots aan elkaar. Vervolgens voegen ze visuele effecten toe of verwijderen ze juist elementen. Ze kiezen muziek en geluidseffecten. Ook bewerken ze de kleuren voor het filmische effect.

The why of video

Het team van Sirius Vision

Het aantal benodigde personen voor een filmopname is de tweede factor die de prijs bepaalt. Deze personen bestaan uit de crew en de cast. Voor een kleinschalige productie vormen de cameraman en de producer de crew. Bij grotere, ingewikkelder producties haken meer crewleden aan: een regisseur, gaffer, geluidsman, tweede cameraman, drone operator en ga zo maar door. Al deze mensen maken de productie duurder, maar zeker ook beter.

De benodigde cast speelt ook een rol. De acteurs en figuranten kunnen vrienden, familie en collega’s zijn die het voor hun plezier doen. Gebruik je liever professionals, dan kost dit extra: rond de € 50 voor een figurant en vanaf € 250 voor een acteur. Wil je een bekende Nederlander in jouw video laten spelen, dan gaat dit bedrag in veelvoud over de kop.

Welk materiaal nodig voor een videoproductie?

Tot slot bepalen ook de benodigde materialen de prijs. Dit begint bij het type en aantal camera’s. Professionele camera’s beginnen bij € 1.000 en lopen uit tot pakweg € 100.000. In dit laatste geval filmen we bijvoorbeeld met een ARRI en daar betaal je meer voor. Als er twee camera’s simultaan aan elkaar draaien heb je een extra cameraman nodig. En naast de standaarduitrusting van camera, lenzen, statief, licht en geluid zijn er vele mogelijkheden om de shots naar een hoger niveau te tillen. Denk aan drones, cranes, steadycams of misschien wel een helikopter.

Andere factoren voor videoproductie

Naast de bovenstaande drie factoren zijn er veel meer zaken die de prijs bepalen. Een voice-over begint bij € 250. Muziekrechten kunnen € 20 kosten, maar mocht je nu dat ene nummer van The Rolling Stones willen, dan ben je veel meer kwijt. Daarnaast moet Mick Jagger ook nog eens zijn goedkeuring verlenen.

Wat kost een video?

Je ziet het: een prijs in hapklare brokken geven is niet eenvoudig. Wel kunnen we aan de hand van een situatieschets een indicatieve prijs geven. Je zult zien dat de prijs omhoog gaat naarmate je extra’s toevoegt aan jouw videoproductie. Hier volgen drie prijsvoorbeelden.

Video brengt jouw merk of product tot leven

Dat video werkt is geen geheim. Het is effectief en doeltreffend en het weet de doelgroep emotioneel te raken. Als je het ons vraagt is video het mooiste medium dat er is, maar dat is subjectief. Het is een medium waarbij verschillende elementen vloeiend in elkaar overlopen en elkaar versterken. Beeld in beweging ondersteunt door muziek en sound effects. Mooie woorden, maar hoe vertaalt zich dit in de cijfers? Waarom zou jouw bedrijf moeten inzetten op video en videomarketing?

Prijs: social media video

Kleine productie, 3 dagen werk, kleine crew, eigen locatie, eigen acteurs

€ 2.500

 • 1 dag voorbereiding; creatieve sessie, briefing, conceptuitwerking, shotlist
 • 1 dag filmen; cameraman en producent, filmapparatuur, geluids- en lichtapparatuur
 • 1,5 dag edit; montage, visuele effecten, audio-nabewerking, color grading

Prijs: bedrijfsfilm

Middelgrote productie, 6 dagen werk, middelgrote crew, eigen locatie, eigen acteurs, voice-over

€ 7.500

 • 2 dagen voorbereiding; creatieve sessie, briefing, conceptuitwerking, brainstormsessie, scriptontwikkeling, storyboard, shotlist, callsheet, draaiboek

 • 1 dag filmen; cameraman, producent/regisseur, gaffer, filmapparatuur, geluids- en lichtapparatuur

 • 3 dagen edit; montage, visuele effecten, audio-nabewerking, voice-over, color grading, meerdere versies

Prijs: online commercial

Grote productie, 10 dagen werk, grote crew, externe locatie, casting, complexe shots, voice-over

€ 15.000

 • 5 dagen voorbereiding; creatieve sessie, idee ontwikkeling, briefing, conceptuitwerking, brainstormsessie, scriptontwikkeling, storyboard, locatiescouting, casting, shotlist, callsheet, draaiboek
 • 2 dagen filmen; cameraman, producent, regisseur, gaffer, geluidsman, setdresser, drone-operator, crane-operator, filmapparatuur, geluids- en lichtapparatuur, drone, crane
 • 3 dagen edit; montage, visuele effecten, audio-nabewerking, voice-over color grading, meerdere versies

Ons laatste werk:

Check it out

Wat komt er allemaal bij kijken?

Het maken van een film gaat niet over één dag ijs. Het vereist een goede voorbereiding waarbij gekeken wordt naar de doelgroep en de doelstellingen van je organisatie. Vervolgens gaan we bepalen waar we ons op gaan richten met onze video strategy. Dit kan heel breed of juist heel specifiek zijn. Kortom, voor we ook maar één stap op de filmset zetten gaat er een periode van research, creativiteit en planning aan vooraf. Dit ziet er als volgt uit:

Over sirius vision

Wij zijn visuele verhalenvertellers. Dit doen wij met veel passie en overtuiging. Benieuwd naar ons verhaal?

Onze diensten

Van begin tot eind optimaal gefocust en betrokken. Samen maken we van ieder project een groot succes. Hoe we dit doen?

Onze werkwijze

Er zijn vele soorten video die voorzien in een bepaalde behoefte en in een bepaalde fase van de Customer Journey. 

Meer weten over prijzen? Vraag een vrijblijvend gesprek aan!

Benieuwd geworden naar wat we voor elkaar kunnen betekenen? Of gewoon nieuwsgierig? Neem gerust contact met ons door hier te klikken of de knop hieronder.