fbpx

Steadycam & Gimbal

Wat is een Steadycam?

Super strakke shots door gewicht en tegengewicht

Een steadycam is een hulpmiddel voor de cameraman om zijn camera te stabiliseren. Dit gebeurd middels een ingewikkelde constructie van gewichten en tegengewichten, bevestigd aan het lijf van de cameraman via een harnas en mechanische arm. We noemen deze cameraman ook wel een steadycam operator. Het vergt namelijk enige kennis om hiermee te werken. Door de vele gewichten die bij een steadycam komen kijken worden de bewegingen van de cameraman vertraagd en daardoor kunnen de camerabewegingen nooit abrupt zijn. Je krijgt dus soepele camerabewegingen.

Wat is een Gimbal?

Lang leven de technologie

Een steadycam is niet goedkoop en vaak moet je ook een aparte operator inhuren. Een goedkoper alternatief is de gimbal. Dit is een stabilisator gebaseerd op het idee van de gyroscoop. Een gimbal heeft drie assen die allemaal los van elkaar kunnen bewegen. Deze assen worden motorisch gecompenseerd. Dit voorkomt dat de camera gaat trillen en schudden.

Bij de aanschaf van een gimbal moet je op een paar dingen letten. Allereerst is het belangrijk om te letten op het maximale draaggewicht. Dit moet meer zijn dan je camera uitrusting die je er op bevestigd. Ten tweede moet je letten op het aantal assen. Je hebt 2 of 3 roterende assen waarbij een 3-assige gimbal het vloeiendste resultaat geeft.

Gimbal

sirius vision

Wij zijn visuele verhalenvertellers. Dit doen wij met veel passie en overtuiging. Benieuwd naar ons verhaal?

our way of work

Van begin tot eind optimaal gefocust en betrokken. Samen maken we van ieder project een groot succes. Hoe we dit doen?

video formats

Er zijn vele soorten video die voorzien in een bepaalde behoefte en in een bepaalde fase van de Customer Journey.